Anneke de Vries Supervisie

Basistraining Klinische Pastorale Vorming

Foto van Dr. Anneke de Vries

Het beroep van geestelijk verzorger, predikant of pastor is een prachtig beroep dat veel geeft, maar ook veel vraagt. Het doel van de KPV is dat deelnemers hun professionele identiteit versterken en hun professionele handelen verbeteren, om zo (nog) beter te kunnen voldoen aan wat het beroep vraagt en hun werk met meer plezier en voldoening te kunnen doen. In rollenspel, verbatimbespreking en protocolanalyse leert u uw gespreksvoering te verbeteren, door bewustwording van uw eigen religieuze ontwikkeling leert u beter in te spelen op de ontwikkelingen die uw pastoranten doormaken, en in het vrij groepsgesprek leert u uw communicatieve vaardigheden te versterken. Daarnaast biedt de KPV nog tal van andere werkvormen. De nadruk ligt daarbij op het leren van ervaring, maar wij bieden ook training en instructie. Daarbij combineren wij nieuwe didactische inzichten en elementen (zoals competentieleren, portfolio, protocolanalyse) met klassieke KPV-werkvormen.

De training heeft dezelfde omvang als alle basistrainingen KPV in Nederland, de totale studielast is ongeveer 560 uur (20 ECTS).

KPV 2019     

Cursusdagen: maandag dinsdag woensdag
 
Blok 1
14-16 jan
21-23 jan
28-30 jan
 
Blok 2
18-20 mrt
25-27 mrt
1-3 apr
 
Blok 3
2-4 sep
9-11 sep
16-18  sep
 
Blok 4
18-20 nov
25-27 nov
2-4 dec
 
Terugkomdagen in 2020

Vroege aanmelding wordt aanbevolen, o.a. omdat het Radboudhotel slechts 6 kamers voor ons ter beschikking heeft.

In 2019 bieden wij voor het eerst een training aan in vier blokken, verspreid over het jaar. Elk blok bestaat uit 3 × 3 dagen (maandag, dinsdag en woensdag). Uiteraard krijgt u ook opdrachten voor de tussenliggende weken. Wilt u tijdens de training een klinische leerstage doen bij ons of in een andere zorginstelling, neemt u dan contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

De training kan een goede invulling zijn van een sabbatical en van beroepsverdieping in het algemeen.

De training wordt door mij gegeven. Ik ben tevens actief als geestelijk verzorger in het Radboudumc. Ook collega dr. Wim Smeets en docenten van de Radboud Universiteit Nijmegen alsmede externe docenten verlenen medewerking.

Accreditatie

De training is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV) en levert voor de registratie 70 punten op. Voor PKN predikanten die het systeem van de Permanente Educatie volgen: de training kan ook gevolgd worden in het kader van de Permanente Educatie van de Protestantse Kerk, onder het open erkend aanbod. Met het volgen van de KPV hebt u in één klap aan uw nascholingsverplichtingen voor een periode van vijf jaar voldaan.

Kosten en verdere informatie

Informatie over kosten en overige kenmerken van de basistraining KPV is te vinden op de website van het Radboudumc KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat. U kunt ook bellen met 024-3613320 of mailen naar anneke.devries@radboudumc.nl.